Zažijte krásy exotiky i u vás doma s koktejlem Margarita!

Máte rádi exotické kraje? Toužíte s blížící se zimou vyrazit někam za teplem? Jestliže ano, ale nemáte dostatek času či financí na dalekou cestu, umíchejte si doma skvělý koktejl, který vám slastnou chuť a vůni exotických dálek alespoň trochu přiblíží. Jeho název je Margarita. Přejít na recept

 

Nejasný původ

_

_

Stejně jako u valné většiny koktejlů není jasné, jak Margarita vznikla a kdo ji vynalezl. Jedinou jistotou je, že Margarita je svým původem koktejl mexický. Existuje hned několik variant vzniku Margarity, my však zmíníme jen tu nejznámější a zároveň nejvěrohodnější možnost. Tou je tvrzení, že mexický koktejl Margarita vynalezl jistý Don Carlos Orozco, barman místního podniku Hussong´s Cantina, již v roce 1941. Ten jednoho pozdního odpoledne zkoušel míchat různé nápoje, když vtom vstoupila do podniku velice známá osobnost té oblasti Margarita Henkel. Don Carlos jí dal ochutnat svůj nejlepší výtvor, ten jí pochopitelně velice zachutnal, a tak jej pojmenoval po ní – Margarita.

 Servírování koktejlu Margarita

Koktejl Margarita může být podáván hned v několika sklenicích, nejvhodnější je však sklenice typu V-shape nebo typická „margaritová“ sklenka. Margaritu však můžete podávát i ve sklenici klasické, koktejlové. Velmi důležité je ovšem nezapomenout namočit okraj sklenice do citronové či limetkové šťávy a poté ponořit mokrý okraj do soli. To dodá Margaritě tu správnou jedinečnou chuť.

A jak koktejl Margarita umíchat?

Následující recept na Margaritu se vám při domácí výrobě tohoto koktejlu bude jistě hodit. Před mícháním si tedy si tedy připravte:

  •  3,5 cl tequily
  • 2 cl triple secu nebo Cointreau
  • 1,5 cl limetkovou šťávu
  • led

Velmi důležité je použít kvalitní tequilu (jak poznat kvalitní tequilu jsme radili v tomto článku).Veškeré ingredience vložíme do připraveného shakeru a důkladně promícháme. Poté vzniklý koktejl nalijeme do sklenice nejlépe přes sítko, díky kterému se do sklenice nedostanou nepříjemné kousky. Koktejl Margarita se hodí ozdobit plátkem čerstvé limetky.

Další varianty přípravy

Pokud netoužíte po klasické Margaritě a preferujete-li raději sladší chutě, umíchejte si doma Margaritu melounovou, broskvovou či jahodovou. Postup při přípravě těchto variant je stejný jako u klasické Margarity, navíc je však přidaný buď broskvový nebo naopak jahodový likér. Jestliže si vybere Margaritu melounovou, musíte do základu přidat rozmixovaný meloun.

Štítky:  
 
Názory a komentáře
Pijme s rozumem!
Top

kopie-souboru-hp_licence289_hospoda_1920x500