V této rubrice najdou své milovníci vína. Rádi degustujete víno, anebo ho obvykle jen popíjíte? Ať tak či jinak, jistě na tomto místě najdete spoustu podnětných informací.

Nejznámější odrůdy bílého vína – Tramín červený

Hrozny odrůdy Tramín červený Tramín červený je vlastně bílý. Tedy bobule této odrůdy jsou skutečně červené, ovšem určené jsou pro výrobu bílého vína. Jak je to možné, zjistíte v následujícím článku. Čtěte více »  

Minipivovar? Ten už navštívil skoro každý. Zkuste výrobu cideru!

Cider z cidérky Bude to takových patnáct let, co se na našem trhu začaly první minipivovary. Tehdy to býval tak převratný podnikatelský počin, že majitelé minipivovarů se stali takřka přes noc celebritami. První malé pivovary byly ve všech novinách, turistických průvodcích a dokonce v hlavním vysílacím čase televizních stanic, místo u stolu se muselo objednávat týden předem. Čtěte více »  

INFOGRAFIKA: Staneme se národem vinařů?

Spotřeba piva v minulých letech buď klesala, anebo stagnovala. Jinak je tomu se spotřebou vína. Ta již řadu let vytrvale roste. V minulém vinařském roce ji v tom podpořil i rekordně vysoký dovoz vína. Podívejte se i na další argumenty, proč bychom se nakonec mohli stát národem vinařů. Čtěte více »  

Sabráž – elegantní a zároveň nebezpečný způsob otevírání šampaňského

Sabráž či sabrage Otevření láhve šampaňského či jiného šumivého vína energickým setnutím hrdla šavlí vám bezpochyby zajistí uznalé pohledy okolí. V následujícím článku se proto podíváme, jak se dělá tzv. sabráž a jak při ní nezranit sebe ani nikoho jiného. Čtěte více »  

Vína, která mají příběh? To nabízí Vinný bar DEGU

Degu vinoteka vinny bar brno 27 Víno patří k Brnu stejně neodmyslitelně, jako studenti nebo šaliny. Na každém rohu můžete najít vinárny, které se snaží přilákat žíznivé kolemjdoucí. Ovšem když vejdou, většinou je zklamou. Obsluha, která o víně nic neví. Ceny, které jsou až podezřele nízké. Vinárna bez vlastního ducha, kde je vrcholem blaha natočení vína do pet lahve. Čtěte více »  
 
Pijme s rozumem!
Top