Mexická káva – lahodná kombinace kávy, tequily a vanilkové zmrzliny

Najít kavárnu, ve které podávají mexickou kávu, není snadné. A je to obrovská škoda. Proto jsme si pro vás připravili následující recept, s jehož pomocí si zvládnete připravit skvělou mexickou kávu i u vás doma. Přejít na recept

 

O tom, jak si připravit lahodnou irskou či alžírskou kávu, jsme již psali. V tomto článku se podíváme, jak si udělat další skvělý nápoj, který v sobě kombinuje příjemnou chuť kávy, ostrost alkoholu a navíc ještě jemnost vanilkové zmrzliny. Jak bylo zmíněno již v úvodu, je jím tzv. mexická káva, nápoj, jež si na rozdíl od dříve zmíněných cestu do tuzemských kaváren teprve klestí.

Co víme a nevíme o mexické kávě?

Mexiko je jedna z mnoha zemí, kde se pěstuje káva. Historie pěstování kávy zde sahá až do 18. století, přičemž dnes je Mexiko 8. největším producentem kávy na světě. Mexiko je však kromě kávy také domovinou rostliny zvané agáve, z níž se zde vyrábí tequila, a to již od dob španělských kolonizátorů. Kdy se ovšem cesty tequily a kávy potkaly a kdo k tomu dopomohl, dnes už patrně nezjistíme. Víme jen, že za tu dobu se recept na mexickou kávu rozvinul do mnoha rozličných podob. Náš recept tedy rozhodně neberte za žádné dogma a klidně si mexickou kávu přizpůsobte svým chuťovým preferencím.

Recept na mexickou kávu

Pro přípravu výborné domácí mexické kávy budete potřebovat následující:

  • 150 – 200 ml kávy (espresso lungo, káva z french pressu, překapávaná káva,atp.)
  • 30 ml tequily
  • 30 ml kávového likéru (např. Kahlúa)
  • velká lžíce vanilkové zmrzliny
  • šlehačka na dozdobení

Chybí vám čerstvá káva? Doporučujeme e-shop Čerstvákáva.cz

Základem mexické kávy je samozřejmě dobře připravená čerstvě namletá káva. Pro přípravu je v tomto směru velmi šikovný například french press. Hotovou kávu nalijte do nahřátého hrnku či sklenky a poté přidejte předepsané množství tequily a kávového likéru. Velkou lžíci vanilkové zmrzliny nechejte částečně rozpustit a poté přidejte do pomalu se rodící mexické kávy. Na závěr nápoj ozdobte ideálně domácí šlehačkou a posypte kakaem nebo skořicí. Řada receptů však šlehačku vynechává a vystačí si pouze s vanilkovou zmrzlinou. Volbu necháme samozřejmě na vás stejně jako rozhodnutí, zda si kávu ještě trochu osladíte cukrem. Máte-li mexickou kávu připravenou, rovnou ji servírujte, dokud se vám zmrzlina úplně nerozpustí. Přejeme dobrou chuť!

Vyzkoušejte i další způsoby, jak zkombinovat kávu a nějaký alkoholický nápoj:

Štítky:  
 
Názory a komentáře
Pijme s rozumem!
Top