Death in the Afternoon – trochu drsnější koktejl

Jen samotné jméno tohoto koktejlu dává tušit, že nepůjde o lehké pití pro každého. Kromě receptu na tento koktejl se v článku dozvíte, jak ke svému jménu přišel a kdo je jeho překvapivým autorem. Přejít na recept

 

Ernest Hemingway - autor koktejlu

_

Ve větším množství by tento koktejl jistě dostál svému jménu. Předlohou pro jeho název se stala stejnojmenná kniha, přičemž autor knihy je i autorem tohoto koktejlu. Velká shoda náhod? Ani v nejmenším. Jak prozradí následující řádky osudy toho koktejlu, nejsou vůbec překvapující.

Literát a pijan a navíc tvůrce koktejlů

První dvě označení by mohly pasovat na spousty spisovatelů, které se rozhodly vést bohémský život umělců. My máme však na mysli jen jednoho z nich, který navíc stojí za vytvořením hned několika koktejlů, se kterými se dodnes můžeme setkat v barech. Nejde o nikoho menšího než o Ernesta Hemingwaye (ČTETE – O zálibě Ernesta Hemingwaye v alkoholu). Tento brilantní spisovatel kromě mnoha románů, novel, povídek a divadelních her vystřihl i několik perfektních koktejlů. No a jedním z nich je v tomto článku připomínaný koktejl Death in the Afternoon.

Stejnojmenná kniha

Jak jsme si uvedli výše, koktejl Death in the Afternoon získal své jméno podle stejnojmenné knihy, kterou sám Ernest Hemingway napsal. Jedná se o knihu, která pravdivě pojednává o býčích zápasech ve Španělsku. Ač se v ní tedy o míchání koktejlu nejspíše mnoho nedočtete, v obojím případě jde o název velmi příznačný.

Jednoduchý recept na koktejl Death in the Afternoon

Koktejl Death in the Afternoon

© Stew*

Nyní už se však přesuňme k přípravě tohoto koktejlu. Ta je opravdu velmi prostá a zvládne ji i naprostý barman-začátečník. Před mícháním si stačí připravit pouze tyto dvě, pro někoho možná o to víc šokující, přísady:

I následující naznačení postupu přípravy koktejlu napoví, že žádné velké barmanské umění nebude třeba. Do sklenky na šampaňské víno se totiž jednoduše nalije absint v předepsaném množství a následně se dolije velmi dobře vyhlazeným šampaňským nebo sektem. Tím je tahle alkoholová pecka hotová a můžete ji hned podávat, neboť se zpravidla nijak nezdobí.

Štítky:  
 
Názory a komentáře
Pijme s rozumem!
Top