TZ: Česká hospodská matematika: jít „na jedno“ = 3 velká piva

Hospodografie České Budějovice, 26. října 2016 – Průměrný Čech chodí do hospody jednou týdně. Posedí v ní 2 až 3 hodiny a vypije 3 piva. S přáteli se v hospodě nejčastěji baví o životě a řeší drby. Do své oblíbené hospody to má půl kilometru. Na jukebox, obsluhu „nahoře bez“ a živou hudbu si příliš nepotrpí. Dobré pivo je základ, ale není nejdůležitější. Do hospody chodí za lidmi. Ty totiž ani pivo nenahradí. Čtěte více »  

TZ: Zámecký pivovar Blatná se po 38 letech znovu otevírá

Palírna Blatná Praha, 16. srpna 2016 – Do jihočeského města Blatná se vrací tradice, která započala už roku 1489. V pátek 12. srpna zde byla slavnostně otevřena zrekonstruovaná budova Zámeckého pivovaru Blatná. V září tam představí vlastní pivo. Čtěte více »  

TZ: 2 063 českých barů a restaurací nenalévá nezletilým alkohol

Nezletilým nenalévám Praha, 25. srpna 2015 - V 15 letech pije alkohol pravidelně 33 % českých dívek a téměř polovina (44 %) chlapců. České děti se do kontaktu s alkoholem – ve většině případů s pivem – dostávají velice brzy. Nejčastěji je první opilost udávána ve věku 14 a 15 let a více než polovina českých dětí ochutná alkohol poprvé do věku 13 let. Toto jsou některá ze zjištění nejnovější studie Státního zdravotního ústavu. Čtěte více »  

TZ: Létající pivovar Falkon nyní oficiálně představuje dvě piva, inspirovaná kapelou The.Switch

Falkon ON OFF Létající pivovar Falkon oficiálně představuje dvě piva, inspirovaná kapelou The.Switch, příhodně symbolizující dvě polohy vypínače - ON a OFF. Obě piva spojuje symbolických 20 % extraktu původní mladiny a naopak rozděluje dvojí pohled na svět, světlý a tmavý, denní a noční… Čtěte více »  

TZ: Jan Punčochář se stal šéfkuchařem nově otevřené restaurace Grand Cru

Jan Punčochář Praha, 25. září – Nově otevřená restaurace Grand Cru Restaurant & Bar se spojila se špičkou mezi českými šéfkuchaři, Janem Punčochářem. Unikátní koncept Grand Cru Restaurant & Bar tak bude lákat nejen na výborné víno, ale také na skvělé jídlo. „Spojení kvalitního vína a jídla bylo v mém rozhodování zásadní. Grand Cru nabízí přes 1300 druhů vín a to je pro mě velká inspirace. Těším se, že budu podávat mezinárodní kuchyni Jana Punčocháře a jeho týmu, žádná specializace, a tudíž žádné omezení. Budeme zkrátka vařit to, co nás bude bavit,“ vysvětluje šéfkuchař restaurace Grand Cru. Čtěte více »  
 
Pijme s rozumem!
Top

kopie-souboru-hp_licence289_hospoda_1920x500