Březňák Jantarový
_

TZ: Oblíbený jantarový speciál se vrací do českých hospod

Ústí nad Labem, 28. srpna 2014 – Na počest svátku svatého Václava a Dne Českého piva letos velkobřezenští sládci uvařili třináctistupňový speciál Březňák Jantarový 13. V malebném pivovaru Velké Březno se vaří toto výjimečné pivo tradičním dvourmutovým způsobem v původní měděné varně, kvasí v otevřených spilkách a pomalu dozrává v ležáckém sklepě. Výsledný speciál s obsahem alkoholu 5,8 % obj. v sobě snoubí to nejlepší z umění velkobřezenských sládků.

(Tisková zpráva) Ústí nad Labem, 28. srpna 2014 – Na počest svátku svatého Václava a Dne Českého piva letos velkobřezenští sládci uvařili třináctistupňový speciál Březňák Jantarový 13. V malebném pivovaru Velké Březno se vaří toto výjimečné pivo tradičním dvourmutovým způsobem v původní měděné varně, kvasí v otevřených spilkách a pomalu dozrává v ležáckém sklepě. Výsledný speciál s obsahem alkoholu 5,8 % obj. v sobě snoubí to nejlepší z umění velkobřezenských sládků.

Březňák Jantarový
_

Krásná barva miliony let starého jantaru, sametová pěna a chmelová vůně, přecházející do plné chuti. To je charakteristika speciálního piva Březňák Jantarový 13. K jeho výrobě posloužily suroviny nejvyšší jakosti: voda z vlastních studní, žatecký chmel a slad vyrobený z polabského ječmene. Navíc velkobřezenští sládci při výrobě použili tři druhy speciálních sladů – barevný, karamelový a bavorský.

„Jantarové pivo se poprvé vařilo loni na jaře k příležitosti 260. výročí založení pivovaru. Mělo velký úspěch, což potvrdilo i ocenění v podobě prvního místa ze soutěže Pivo České republiky v Českých Budějovicích. Rozhodli jsme se ho tedy letos uvařit znovu, tentokrát k příležitosti svátku svatého Václava a Dne Českého piva,“ konstatoval vrchní sládek pivovaru Velké Březno Michal Rouč.  „Lidé ve velkobřezenském pivovaru vaří každé pivo s opravdovou láskou. To je důvod, proč jsou naše piva výjimečná, zvláště pak speciály, kterými velkobřezenští rádi překvapují,“ vysvětluje obchodní ředitel společnosti HEINEKEN pro severní Čechy Martin Kříž.

Ke speciálnímu pivu, jakým Jantarový Březňák bezesporu je, se doporučují i výběrová jídla. Výborně tak doplní například kachní játra Foie gras restovaná na šalotce a červeném vínu, podávaná na křupavém toastu nebo konfitovaná kachní prsa s dušeným karamelovým zelím a domácím bramborovým knedlíkem. Jantarové pivo však lahodí i sladkým jídlům, vyzkoušejte ho například k vanilkovému Creme Brulee.

Celkem budou mít milovníci pěnivého moku k dispozici 710 hektolitrů svátečního speciálu, a to od 1. září 2014 v severních Čechách a 15. září na čepu v restauracích po celé České republice.

Alkoholium.cz