Čepování piva na oslavách a větších akcích

(Komerční sdělení) Víte, že téměř všechny větší oslavy a společenské akce mají jednoho společného hosta? Orosené a dobře vychlazené pivo nesmí chybět na žádném seznamu pozvaných. Pro akce s větším počtem hostů se navíc vyplatí pořídit kvalitní výčepní zařízení. Proč? To se dozvíte v dnešním článku.

Profesionální chlazení na pivo je základ

Příznivci „točeného“ mají jasno – radost z právě načepovaného půllitru s pěnou tak akorát je mnohem větší než u lahvového piva. Zkušenosti s levnými výčepy však nenaplnily očekávání, a tak se v současnosti těší širokému zájmu profesionální pivní chlazení (nejčastěji značky Lindr). Přináší totiž ten nejlepší požitek z piva a správnou teplotu.

5 důvodů, proč se pivní chlazení vyplatí

  • Pivo z výčepního zařízení a klasického sudu je pro většinu lidí chuťově i pocitově „lepší“ než lahvové. Pokud tedy chcete mít spokojené hosty a sklidit zaslouženou chválu, investice do pivního chlazení se vyplatí.
  • Na oslavách a společenských akcích s desítkami hostů je vysoká spotřeba piva. Lahvové je pro takové situace nevhodné a levné výčepy mají obvykle nižší výkon chlazení – nemusely by tak stačit vychladit pivo pro všechny žíznivé hosty. S kvalitním výčepním zařízením ale obsloužíte bez problémů i větší počet lidí.
  • Výčepní zařízení
    _

    Kvalitní výčepní zařízení nemusí být drahá. Např. Lindr PYGMY 20 K komplet s vlastním kompresorem je v současnosti k dostání za pouhých 9 910 Kč. Za tuto cenu získáte vše pro domácí chlazení piva – včetně hadic, rychlospojek a narážeče (dle vlastního výběru). Stačí tedy jen narazit sud z oblíbeného pivovaru.

  • Pro velké firmy, restaurace, bary a cateringové společnosti jsou na trhu dostupná podstolová pivní chlazení. Tato zařízení spotřebují méně elektrické energie a tak jsou z dlouhodobého hlediska výhodnější. Mají ale i své nevýhody – na vychlazení piva se čeká déle a ke zprovoznění budete potřebovat výčepní stojan a kompresor. To ovšem neplatí u chlazení řady CWP, kterým na nachlazení stačí cca 10 minut a vyrábí se i v mobilní verzi.
  • Na větších akcích se jistě neztratí výčepy se dvěma kohouty, které umožňují čepovat dva různé nápoje současně – pivo a víno, pivo a limonádu nebo třeba desítku a dvanáctku. Za zmínku stojí výrobník sody SODA AS 45 2x kohout, který umí vyrábět sodovku a zároveň čepovat chlazené pivo, víno či limonádu pro děti.

Menší výčepní zařízení (Lindr PYGMY 15, 20, 25, 30 a další) navíc lze díky praktickým rozměrům a držákům snadno přenášet. Chlazení tak můžete vzít na jiné akce nebo oslavy u vašich přátel. V případě pivovarů, obcí, hasičů (nejčastěji SDH) a pivních slavností jsou nejoblíbenější zařízení KONTAKT 70/K a 115/K pro jejich malé rozměry, velký výkon a integrovaný kompresor.

Co použít k tlakování sudů?

Točené pivo

_

Na větších akcích se k tlakování sudů s pivem používá obyčejný vzduch. Stačí si tak pořídit téměř libovolný bezolejový kompresor nebo výčepní zařízení s integrovaným kompresorem. Pokud však chcete mít sud načatý delší dobu (déle než 3 dny), dejte přednost CO2 nebo biogenu (CO2 je k dostání i v podobě 600 g bombiček). Při tlakování vzduchem se totiž po 2–3 dnech začne pivo v sudu kazit.

Shrnutí na závěr

Máte rádi točené pivo? Pořádáte různé oslavy, párty, zahradní slavnosti nebo grilování? Chcete mít svůj vlastní výčep a jednou za čas „narazit sud“? Kvalitní výčepní zařízení na pivo jsou cenově dostupná, spolehlivá a přináší řadu výhod. Snadno tak obsloužíte i větší počet hostů a navíc si užijete jedinečný pocit z předpisově oroseného půllitru.

Tento článek vznikl za přispění internetového obchodu Bahnik.cz, e-shopu se specializací na pivní chlazení.

Toto je komerční sdělení. Alkoholium.cz neovlivňuje jeho obsah ani není jeho autorem.

Adventní kalendář plný akoholu pro dospělé. Každý den jedno skvělé překvapení plné chutí a vůní. Mrkni na toZOBRAZIT DALŠÍ INFO
+