Zažijte romantické chvíle s koktejlem Bellini

V následujícím článku se budeme podrobně věnovat dalšímu koktejlu. Je jím Bellini, původně italský míchaný nápoj nejen pro ženy, který dokáže skvěle doplnit romantickou atmosféru vlahých letních večerů. Přejít na recept

 

Snoubí se v něm totiž kvalitní italské bílé víno s osvěžující chutí čerstvých broskví v podobě pyré. Tento jednoduchý, avšak výborný drink, je rovněž vhodný pro domácí přípravu. Neváhejte tedy a vyzkoušejte koktejl Bellini i u vás doma.

Vznik koktejlu Bellini

Stejně jako mnoho dalších míchaných nápojů, i tento vznikl úplnou náhodou. Místem zrodu tohoto chutného nápoje byl i tentokrát bar. V tomto případě se jednalo o jeden benátský podnik s názvem Harry´s Bar. Poprvé jej namíchal samotný zakladatel a vlastník tohoto podniku Giuseppe Cipriani již v roce 1948.

_

_

Ptáte se, jak vůbec vznikl název Bellini? Opět velmi jednoduše… Když Cipriani Bellini koktejl míchal, zjistil, že má originálně růžovou barvu (tradičně se do něj totiž přidávaly také maliny či třešně), stejně jako hábit jednoho svatého na obraze z 15. století. Autorem tohoto díla pak nebyl nikdo jiný, než Giovanni Bellini, slavný benátský malíř. A název pro tento míchaný nápoj byl na světě – Bellini.

Původně se v Harry´s Baru jednalo o sezónní specialitu, kterou si s oblibou dával i slavný milovník dobrého pití Ernest Hemingway či spisovatel Sinclair Lewis. Později se tento koktejl stal však natolik oblíbeným, že se rozšířil i do dalších míst.

Současnost

Na rozdíl od minulosti je dnes koktejl Bellini celosvětovou záležitostí, a stejně jako další drinky patří mezi nejžádanější alkoholické nápoje. Bellini koktejl je oblíben i mezi samotnými barmany, a to jednoduše pro jeho snadnou přípravu a přitom tak originální chuť.

Recept na koktejl Bellini

Jak již bylo zmíněno v úvodu, Bellini se skládá ze dvou základních ingrediencí. Jednou z nich je italské suché bílé šumivé víno „Prosecco“. Další neodmyslitelnou část Bellini pak tvoří broskvové pyré.

Pro přípravu si tedy připravte:

  • 10 cl vína Prosecco
  • 5 cl čerstvého broskvového pyré (možno využít rovněž kvalitní broskvový džus)

Veškeré ingredience se pak jednoduše slijí do sklenice. Správně by se mělo Bellini podávat ve sklenici na šampaňské a ledově vychlazené. Je tedy dobré dát jej těsně před konzumací na malou chvíli do mrazáku. Ozdobit sklenici můžete plátkem broskve nebo jahodou. Podáváme zásadně bez brčka.

Štítky:  
 
Názory a komentáře
Pijme s rozumem!
Top